Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 12:49

Reuters: Δύο ενδιαφερόμενοι για το ιταλικό Ξυστό

Μόνο δυο προσφορές αναμένεται να κατατεθούν στο διαγωνισμό της ιταλικής κυβέρνησης για την παραχώρηση έως τεσσάρων αδειών για τη διαχείριση του στιγμιαίου λαχείου Ξυστό, σύμφωνα με αναλυτές.

Μόνο δυο προσφορές αναμένεται να κατατεθούν στο διαγωνισμό της ιταλικής κυβέρνησης για την παραχώρηση έως τεσσάρων αδειών για τη διαχείριση του στιγμιαίου λαχείου Ξυστό, με ετήσιο τζίρο 9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με αναλυτές.

Όπως υποστηρίζουν, ο ένας ενδιαφερόμενος θα είναι η κοινοπραξία της ιταλικής Lottomatica SpA με τη Scientific Games, η οποία κατέχει σήμερα την αποκλειστική άδεια διαχείρισης του παιχνιδιού μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2010.

Αν και η σύνθεση της δεύτερης κοινοπραξίας δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί, πιθανολογείται ότι αυτή θα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό της μη εισηγμένης Sisal, των ιταλικών ταχυδρομείων, με δίκτυο 14.000 καταστημάτων στη χώρα, της Intralot και της ισπανικής Codere.

«Βλέπουμε δυο κοινοπραξίες να καταθέτουν προσφορές για το Ξυστό. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα ενδεχομένως να αποτελέσει μια αποδεκτή συμβιβαστική λύση για την Lottomatica», ανέφερε η Citigroup σε πρόσφατο σχόλιό της.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει την Δευτέρα. Σημειώνεται ότι οι όροι του διαγωνισμού είναι αρκετά απαιτητικοί, με την κυβέρνηση να έχει θέσει ως προϋπόθεση την καταβολή εφάπαξ ποσού 800 εκατ. ευρώ, που θα διαιρεθεί μεταξύ των όποιων υποψηφίων, και την ύπαρξη 10.000 καταστημάτων.

Η Intralot αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ εκπρόσωπος της Codere είπε ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει.

Πηγή: Reuters