Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2000 17:54

Ιnteramerican Zωής: Παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Interamerican Zωής παρουσίασαν στο Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) τα στελέχη της εταιρείας κ. Χρήστος Μανιάτης, διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, Γιώργος Μαρκολέφας, διευθυντής αναλογιστικής και Περικλής Τζανέτος, διευθυντής επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, τα προ φόρων κέρδη της Interamerican Ζωής ανήλθαν σε 11,472 δισ. δρχ. το πρώτο εξάμηνο του 2000, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 12,7% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 1999, όταν είχαν διαμορφωθεί σε 13,150 δισ. δρχ. Η πτώση αυτή, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας οφείλεται στην πτώση των εσόδων από επενδύσεις, λόγω του χρηματιστηριακού κλίματος. Την ίδια χρονική περίοδο, τα έσοδα από τα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 50,7 δισ. δρχ. σημειώνοντας αύξηση κατά 16,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο της περυσινής χρονιάς, όταν είχαν διαμορφωθεί σε 43,5 δισ. δρχ.

Στην ενοποιημένη λογιστική κατάσταση του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, τα καθαρά προ φόρων κέρδη της εταιρείας έφθασαν τα 21,068 δισ. δρχ., έναντι 18,712 δισ. δρχ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Ανοδικά κινήθηκε και η παραγωγή της θυγατρικής Interamerican Γενικών Ασφαλίσεων, της οποίας τα ασφάλιστρα το πρώτο εξάμηνο του 2000 διαμορφώθηκαν σε 13,7 δισ. δρχ., ενώ η εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων Intertrust πέτυχε υπερδιπλασιασμό κερδοφορίας.