Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 14:19

Κείμενο 15 θέσεων κατέθεσε η ΕΣΕΕ

Κείμενο 15 θέσεων που -όπως είπε- χρήζουν άμεσης απόφασης, κατέθεσε κατά την πρώτη του συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης. Ζήτησε αποποινικοποίηση της μη καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ, εφαρμογή της ισότητας στη διαδοχική ασφάλιση και άρση αδικιών στην απονομή της σύνταξης μεταξύ ασφαλισμένων του τέως ΤΑΕ και του τέως ΤΕΒΕ.

Κείμενο 15 θέσεων που -όπως είπε- χρήζουν άμεσης απόφασης, κατέθεσε κατά την πρώτη του συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης.

Πρώτα απ' όλα, ο κ. Αρμενάκης τόνισε ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί η μη καταβολή των εισφορών στον ΟΑΕΕ. «Όπως ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες, πρέπει να ισχύει και για τους εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες», παρατήρησε.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζήτησε την εφαρμογή της ισότητας στη διαδοχική ασφάλιση. «Το να δουλεύω εγώ 35 χρόνια και να έχω περάσει από έναν φορέα και ο συνάδελφος να έχει περάσει από δυο φορείς και να παίρνει 30% και παραπάνω λιγότερη σύνταξη από μένα, είναι μια αδικία. Είναι μία κλοπή των ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Αρμενάκης ζήτησε την άρση των αδικιών στην απονομή της σύνταξης μεταξύ ασφαλισμένων του τέως ΤΑΕ και του τέως ΤΕΒΕ.