Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 08:01

Ιαπωνία: Αμετάβλητα στο 0,1% τα επιτόκια

Αμετάβλητα κοντά στο 0,1% διατήρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) τα επιτόκιά της, ενώ απέφυγε να διευκρινίσει εάν θα θέσει τέλος στα προγράμματα αγοράς χρέους.

Αμετάβλητα κοντά στο μηδέν διατήρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) τα επιτόκια, ενώ απέφυγε να διευκρινίσει εάν θα θέσει τέλος στα προγράμματα αγοράς χρέους.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Μασαάκι Σιρακάουα, και οι συνάδελφοί του ψήφισαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο 0,1%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας στο Τόκιο. Η BoJ κατέστη πιο αισιόδοξη για την οικονομία, εκτιμώντας ότι αυτή αρχίζει να αναπτύσσεται.

Το γιεν διαπραγματεύθηκε στα 88,99 ανά δολάριο στη 1:27 μ.μ. στο Τόκιο από 89,03 που ήταν πριν από την ανακοίνωση για τα επιτόκια. Το ιαπωνικό νόμισμα άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών στις 7 Οκτωβρίου, περιορίζοντας τον επαναπατρισμό των κερδών από το εξωτερικό και καθιστώντας τα ιαπωνικά προϊόντα λιγότερο ανταγωνιστικά.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε τα επιτόκιά της και έγινε η πρώτη χώρα μεταξύ των χωρών του G20 που αύξησε το κόστος δανεισμού, από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

ΠΗΓΗ: Bloomberg