Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 12:01

Κοντά στη 78 δολ. η τιμή του αργού

Κοντά στα 78 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται οι τιμές του μαύρου χρυσού, στον απόηχο της απρόσμενης μείωσης των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ και της αδυναμίας του δολαρίου.

Κοντά στα 78 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται οι τιμές του μαύρου χρυσού, στον απόηχο της απρόσμενης μείωσης των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ και της αδυναμίας του δολαρίου. Νωρίτερα, είχαν ανέλθει σε υψηλά ενός έτους.

Τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν οι αγορές στις ΗΠΑ την Πέμπτη οδηγούν το πετρέλαιο κοντά στα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών, αν και οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τα αποτελέσματα των Goldman Sachs και Citigroup.

Εντωμεταξύ, η Energy Information Administration (EIA) του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας ανακοίνωσε χθες μείωση των αποθεμάτων καυσίμων κατά 5,2 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι προβλέψεων για αύξησή τους κατά 700.000 βαρέλια.

Στις 11:30 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 34 σεντς, ή 44%, στα 77,92 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στα 78,17 δολάρια.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 76,35 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 12 σεντς, ή 0,16%.