Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009 06:51

Στα 79 δολ. το βαρέλι το αργό

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη μετά την αναρρίχησή του πάνω από τα 79 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά σε ένα έτος.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη μετά την αναρρίχησή του πάνω από τα 79 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά σε ένα έτος, εν μέσω εικασιών ότι η ζήτηση θα αυξηθεί καθώς η παγκόσμια οικονομία συνέρχεται από την ύφεση.

Η τιμή του πετρελαίου αναρριχήθηκε έως τα 79,05 δολ. πριν από την έκθεση που ενδέχεται να δείξει ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των κατασκευαστών κατοικιών στις ΗΠΑ – τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο – βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Δεν υπάρχουν ελλείψεις πετρελαίου και ο ΟΠΕΚ δεν θα αυξήσει την παραγωγή για να συγκρατήσεις τις τιμές, δήλωσε στις 16 Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Αμπντάλα Ελ-Μπάντρι.

Η τιμή του αργού για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 52 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 79,05 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 15 Οκτωβρίου του 2008. Στις 9:13 π.μ. στη Σιγκαπούρη, διαπραγματεύθηκε στα 78,43 δολ. το βαρέλι.

Η τιμή του μπρεντ για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 33 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 77,32 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου και στις 9:05 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης διαπραγματεύθηκε στα 76,84 δολ. το βαρέλι.

ΠΗΓΗ: Bloomberg