Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 05:19

Ασιατικά Χρηματιστήρια

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους, καθώς τα εταιρικά κέρδη τόνωσαν την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια ανάκαμψη.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους, καθώς τα εταιρικά κέρδη τόνωσαν την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια ανάκαμψη.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 121,32 μονάδες στις 9:59 π.μ. ώρα Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2008. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 72% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών που υποχώρησε στις 9 Μαρτίου εν μέσω ενδείξεων ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,2%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα ισχυροποιήθηκε κατά 0,5%. Κέρδη 1,4% σημείωνε ο S&P/ASX 200 Index στην Αυστραλία καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας είπε ότι δεν είναι αναγκαία πλέον τα χαμηλά επιτόκια.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,9% κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Οκτωβρίου του 2008. Οι μετοχές της Caterpillar Inc., της μεγαλύτερης ανταγωνίστριας της Komatsu αναρριχήθηκαν 6% μετά την εισήγηση της RBC Capital Markets για τις μετοχές της.

Πτωτικά κινήθηκαν τα ομόλογα και το δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 14 μηνών έναντι του ευρώ εν μέσω της ζήτησης για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διετούς διάρκειας σημείωσαν άνοδο κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,98%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,4973 ανά ευρώ από 1,4965 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη μετά την υποχώρησή του νωρίτερα στο 1,4981, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2008.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε χθες στη Νέα Υόρκη άνοδο 1,4% φθάνοντας στα 79,61 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Οκτωβρίου του 2008. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, αναρριχήθηκε χθες σε ποσοστό 3,2%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg