Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 13:20

Emporiki: Σταθερή στήριξη για την ανάπτυξη της Εμπορικής Κύπρου

Τη στήριξη του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας για τη σταθεροποίηση της πορείας και την περαιτέρω ανάπτυξη της θυγατρικής του στην Κύπρο, υπογράμμισε ο κ. Alain Strub, επικεφαλής της ελληνικής τράπεζας.

Τη στήριξη του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας για τη σταθεροποίηση της πορείας και την περαιτέρω ανάπτυξη της θυγατρικής του στην Κύπρο, υπογράμμισε ο κ. Alain Strub, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής τράπεζας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Όμιλος θα επιδιώξει ενεργά την ανάπτυξη της θυγατρικής του στη Μεγαλόνησο, η οποία βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανάκαμψης από τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντάς της όλα τα εφόδια μέσα από συνέργιες που αναπτύσσονται και με το βασικό της μέτοχο, την Crédit Agricole, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Strub.

Όπως ανέφερε, έμφαση θα δοθεί στην αύξηση των χορηγήσεων, εστιάζοντας στην παρούσα φάση στους κλάδους των Μεγάλων και των Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων, με διαρκή στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της Λιανικής Τραπεζικής.

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε στην Κύπρο, ο κ. Strub υπογράμμισε ότι βραχυπρόθεσμη στρατηγική προτεραιότητα για τις θυγατρικές της Εμπορικής Τράπεζας στο εξωτερικό αποτελεί η σταθεροποίηση των εργασιών και η ανάκτηση της κερδοφορίας, οι οποίες εν συνεχεία θα συμβάλουν στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων ανάπτυξης των θυγατρικών, πάντα με την στήριξη και την ισχυρή παρουσία του Ομίλου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Strub συναντήθηκε με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, κ. Αθανάσιο Ορφανίδη, και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρίστο Πατσαλίδη, καθώς και με τη Γενική Διευθύντρια, κ. Μαρία Διονυσιάδου, και ανώτερα στελέχη της Εμπορικής Τράπεζας Κύπρου.