Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 15:28

Nissan- Sumitomo: Κοινοπραξία ανακύκλωσης μπαταριών

Στη δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο στην ανακύκλωση των μπαταριών ιόντων λιθίου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα προχωρήσουν οι εταιρείες Nissan Motor Co. και Sumitomo Corp.

Στη δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο στην ανακύκλωση των μπαταριών ιόντων λιθίου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα προχωρήσουν οι εταιρείες Nissan Motor Co. και Sumitomo Corp., με την οποία η Nissan θα εξασφαλίσει το συγκριτικό πλεονέκτημα του χαμηλότερου κόστους για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Η κοινοπραξία θα δώσει στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία τη δυνατότητα να διαθέσει τα πράσινα μοντέλα της σε χαμηλότερη τιμή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη μεταπωλητική αξία των μπαταριών τους, εξήγησε ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής της Nissan, Τοσιγιούκι Σίγκα.

«Το σχήμα αυτό θα διευκολύνει για τους καταναλωτές τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων», τόνισε ο κ. Σίγκα, η εταιρεία του οποίου αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο χρόνο στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρώπη το ηλεκτρικό μοντέλο Leaf.

Οφέλη θα αποκομίσει, επίσης, και η εταιρεία trading, Sumitomo, η οποία θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή: The Wall Street Journal