Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 09:56

Κύπρος - Ακύρωση προστίμου κατά του Α. Βγενόπουλου

Σε ακύρωση των αποφάσεων που είχε λάβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου περί επιβολής προστίμου στους Α. Βγενόπουλο, Ε. Χιλιαδάκη και Κ. Μάγειρα προέβη το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου.

Σε ακύρωση των αποφάσεων που είχε λάβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου στις 4/4/07, περί επιβολής προστίμου ύψους 40.000 λιρών Κύπρου σε κάθε ένα από τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Ελευθέριο Χιλιαδάκη και Κυριάκο Μάγειρα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Μαρφίν-Λαϊκή, προέβη το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα είχαν επιβληθεί στους ανωτέρω για διενέργεια συναλλαγών επί μετοχών της τράπεζας κατά παράβαση του Κώδικα Συμπεριφοράς Συμβούλων που εκδόθηκε με σχετική Οδηγία της Επιτροπής.

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι Α. Βγενόπουλος, Ε. Χιλιαδάκης και Κ. Μάγειρας προέβησαν στις συναλλαγές, αφού έλαβαν την άδεια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία, η οποία προβλέπεται από την Οδηγία της Επιτροπής, και, συνεπώς, η Επιτροπή δεν νομιμοποιείτο να θεωρήσει ότι προέβησαν σε οποιαδήποτε παράβαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ