Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2000 17:29

Αγροτική Ασφαλιστική: Στην τελική ευθεία οι επαφές με τη γερμανική Gerling Speziale Credit

Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Εταιρείας Ασφάλισης Πιστώσεων την οποία ιδρύουν από κοινού η Αγροτική Ασφαλιστική και η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Gerling Speziale Credit, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών Gerling.

Η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιείται στην ασφάλιση των απαιτήσεων από τον κίνδυνο μη πληρωμής του οφειλέτη, καθώς και σε άλλους συναφείς κινδύνους που έχουν σχέση με την αξιοπιστία των συναλλασσομένων, ενώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. δρχ.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διήμερες επαφές των δύο πλευρών, στις οποίες οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας στα θέματα των νέων προϊόντων, των διαδικασιών ανάληψης εργασιών, των αντασφαλειών και της μηχανοργάνωσης.

Σημειώνεται, ότι ο όμιλος Gerling είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος στη Γερμανία και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Το 1998 τα συνολικά ασφάλιστρα του ομίλου, ο οποίος ανήκει κατά 70% στην οικογένεια Gerling και κατά 30% στην Deutsche Bank, ξεπέρασαν τα 2,5 τρισ. δρχ.

Στην τελική φάση, το μεγαλύτερο ποσοστό του κεφαλαίου της νέας εταιρείας θα κατέχει ο όμιλος της ΑΤΕ, ενώ η γενική διεύθυνση και το management θα ασκείται τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια με ευθύνη της Gerling Speziale.

Οι δύο όμιλοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας και σε άλλους τομείς των ασφαλιστικών εργασιών.