Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 15:40

Νέα αποταμιευτικά προϊόντα από τη Marfin Εγνατία

Δύο νέα αποταμιευτικά προϊόντα, το MARFIN KID+ για παιδιά έως 17 ετών και το MARFIN IQ+ για ενήλικες, προσφέρει στους πελάτες της η τράπεζα Marfin Εγνατία.

Δύο νέα αποταμιευτικά προϊόντα, το MARFIN KID+ για παιδιά έως 17 ετών και το MARFIN IQ+ για ενήλικες, προσφέρει στους πελάτες της η τράπεζα Marfin Εγνατία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, ο MARFIN KID+ είναι ένας αποταμιευτικός λογαριασμός ταμιευτηρίου με μηνιαίο αντίγραφο κίνησης, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή 50 ευρώ και απαραίτητη προϋπόθεση την πάγια εντολή για τακτικές καταβολές.

Το επιτόκιό του είναι κλιμακούμενο, ξεκινώντας με 1% για ποσά 0-1.000 ευρώ, 2,5% για ποσά 1.001-10.000 ευρώ ενώ για ποσά μεγαλύτερα των 10.000 ευρώ ισχύει το επιτόκιο ΕΚΤ. Ο κάτοχος έχει δικαίωμα μίας ανάληψης ετησίως, ενώ μπορεί να προβεί σε εκτοκισμό κάθε τέλος του χρόνου. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα έκτακτων καταβολών.

Κύριο χαρακτηριστικό του προϊόντος είναι τα πρόσθετα προνόμια που συνδέονται με το λογαριασμό και αφορούν σε παροχές υγείας υψηλού επιπέδου στην Παιδιατρική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ καθώς και στο ΛΗΤΩ LAB.

Το Marfin IQ+ είναι ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που επιτρέπει την αποταμίευση και επένδυση των χρημάτων του πελάτη, δίνοντάς του τη δυνατότητα σταδιακής τοποθέτησης του κεφαλαίου του στις αγορές, όπως τονίζει η τράπεζα.

Με μία αίτηση συμμετοχής, ενεργοποιείται μία πάγια εντολή τακτικών καταβολών, οι οποίες, με χρέωση του τραπεζικού του λογαριασμού, επενδύονται σε αμοιβαία κεφάλαια της MARFIN GAM ΑΕΔΑΚ.

Το πρόγραμμα προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες και δυνατότητες του πελάτη, καθώς επιλέγει ο ίδιος το ποσό που επιθυμεί, τη συχνότητα των καταβολών, τη διάρκεια του προγράμματος, καθώς και το Αμοιβαίο Κεφάλαιο που ταιριάζει στο επενδυτικό του προφίλ.

Έχει ελάχιστο ποσό τοποθέτησης 100 ευρώ και η χρονική του διάρκεια μπορεί να είναι 1 έτος, 3, 5 ή 10 έτη.