Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 15:07

Εντός της εβδομάδος οι ανακοινώσεις για τέλη και απόσυρση

Η προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου Κορυφής της Κοπεγχάγης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη. Ανακοινώσεις εντός της εβδομάδος για απόσυρση και τέλη κυκλοφορίας.

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις της εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η κ. Μπιρμπίλη διευκρίνισε πως η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενόψει της Κοπεγχάγης, όπου όπως σημείωσε η υπουργός, η Ελλάδα θα πάρει μια πολύ σαφή θέση για μία νομικά δεσμευτική Συνθήκη, σε συνέχεια του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Ερωτηθείσα εξάλλου για τα ζητήματα της απόσυρσης και των τελών κυκλοφορίας των παλαιών και καινούριων αυτοκινήτων, η υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα.