Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 09:22

France Telecom: Πτώση 8% στα κέρδη γ’ τριμήνου

Κάμψη της κερδοφορίας του στο τρίτο τρίμηνο κατά 8% ανακοίνωσε ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, France Telecom, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της αγοράς.

Κάμψη της κερδοφορίας του στο τρίτο τρίμηνο κατά 8% ανακοίνωσε ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, France Telecom, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της αγοράς.

Ειδικότερα τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 4,56 δισ. ευρώ από 4,95 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 12,7 δισ. ευρώ έναντι 13,6 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

«Ενάντια σε μια σειρά δύσκολων οικονομικών, κοινωνικών και ρυθμιστικών συνθηκών, ο όμιλος αποδεικνύει την ικανότητά του να διατηρεί τις επιδόσεις τους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της France Telecom, Ντιντιέ Λομπάρντ. Η εταιρεία θα πρέπει να είναι σε θέση «να επωφεληθεί ταχέως οποιασδήποτε βελτίωσης του οικονομικού περιβάλλοντος», πρόσθεσε.

Όπως και οι ανταγωνίστριές της, Vodafone Group και Deutsche Telekom, η γαλλική εταιρεία προχωρά σε αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες και να ανακόψει την πτώση της κερδοφορίας της.

Το τελευταίο διάστημα, η France Telecom έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα αυτοκτονιών υπαλλήλων της – 25 από τις αρχές του 2008 – οι οποίες αποδίδονται από τις εργατικές ενώσεις στις προσπάθειες αναδιοργάνωσης και στην ισχυρή ψυχολογική πίεση που ασκείται στους εργαζομένους της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση αναγκάστηκε να αναστείλει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, η France Telecom είχε 189,1 εκατ. πελάτες, 6,6% περισσότερους σε σχέση με πέρυσι. Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει κατά 11% από τις αρχές της χρονιάς, με τη χρηματιστηριακή αξία της να διαμορφώνεται σε περίπου 47 δισ. ευρώ.