Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 11:00

Αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο κλάδος της ενέργειας.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο κλάδος της ενέργειας, λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι.

Στις 10:16 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,2% στις 995,58 μονάδες. Χθες, είχε κλείσει με άνοδο 1,8%.

Απώλειες μεταξύ 0,7% και 1,1% καταγράφουν οι μετοχές των Total, Eni, BP και Royal Dutch Shell. Αντιθέτως, άνοδο σημειώνουν οι τίτλοι των τραπεζών. Οι μετοχές των Barclays, Lloyds, Societe Generale, UBS και UniCredit ενισχύονται κατά 1-5,1%.

«Θα είναι πιο δύσκολο για τις αγορές να ενισχυθούν περαιτέρω αυτή τη στιγμή», σημειώνει επενδυτής της NCB Stockbrokers, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν θετικές εκπλήξεις στα οικονομικά νέα.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί αργότερα στα στοιχεία για τα προσωπικά εισοδήματα και τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρούν κατά 0,1-0,5%.