Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 17:11

ΟΔΔΗΧ: Προσφορές άνω των 11 δισ. ευρώ

Πάνω από τα 11 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι προσφορές για την έκδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς, με την τελική τιμολόγηση να διαμορφώνεται στις 142 μονάδες βάσης επί των mid-swap.

Πάνω από τα 11 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι προσφορές για την έκδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς, με την τελική τιμολόγηση να διαμορφώνεται στις 142 μονάδες βάσης επί των mid-swap, όπως αποκάλυψε ένας εκ των αναδόχων στο Reuters.

«Είδαμε το βιβλίο να κλείνει πάνω από τα 11 δισ. ευρώ και η τελική τιμολόγηση ήταν 142 μονάδες βάσης επί των mid-swap», δήλωσε ο τραπεζίτης. «Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε την διαδικασία κατανομής μεταξύ των επενδυτών. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε ακριβώς θα γίνει η τιμολόγηση», πρόσθεσε.

Tο βιβλίο προσφορών είχε ανοίξει νωρίτερα σήμερα. Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, Εθνική Τράπεζα και SGCIB.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δήλωσε χθες στο Reuters ότι η Ελλάδα θα δανειστεί επιπλέον περίπου 8 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους, αυξάνοντας το συνολικό δανεισμό της χώρας στα 65 δισ. ευρώ.

Πηγή: Reuters