Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 12:44

Wind Ελλάς: Κίνητρα για την αποδοχή της προσφοράς των ομολογιούχων

Μια σειρά κινήτρων ετοιμάζονται να προσφέρουν οι δευτερεύοντες ομολογιούχοι της Wind Hellas στους κύριους ομολογιούχους, προκειμένου να αποδεχτούν την πρότασή τους για εξαγορά της εταιρείας.

Μια σειρά κινήτρων ετοιμάζονται να προσφέρουν οι δευτερεύοντες ομολογιούχοι της Wind Hellas στους κύριους ομολογιούχους, προκειμένου να αποδεχτούν την πρότασή τους για εξαγορά της εταιρείας, σύμφωνα με τον Michael Hodges της Aladdin Capital Management.

Σύμφωνα με το Reuters, τα κίνητρα περιλαμβάνουν προμήθεια 400 μονάδων βάσης μόνο για το ήμισυ των ομολογιούχων που θα αποδεχτούν πρώτοι την πρόταση.

Η χρηματοδότηση της πρότασης εξαγοράς της επιτροπής των δευτερευόντων ομολογιούχων είναι πλήρως εγγυημένη και η επιτροπή έχει τη στήριξη των κύριων ομολογιούχων, αν η πρόταση των δευτερευόντων ομολογιούχων για εξαγορά της Hellas 2 προκριθεί.

Οι δευτερεύοντες ομολογιούχοι έχουν συμφωνήσει να προσφέρουν τουλάχιστον 177 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της πρότασης που κατέθεσαν για την εταιρεία στις 27 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι η Aladdin Capital συντονίζει την επιτροπή των δευτερευόντων ομολογιούχων, που δημιουργήθηκε για την προστασία των συμφερόντων τους στην Wind Hellas.

Προσφορά έχει καταθέσει και η μέτοχος της εταιρείας, Weather Investments, όπου ο Ναγκίπ Σαουίρις κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό.

Πηγή: Reuters