Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 09:15

Coca-Cola 3E: Υποχώρησαν τα κέρδη γ' τριμήνου

Στα 210 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca-Cola Τρία Έψιλον κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, μειωμένα κατά 1%, καθώς η ύφεση συνέχισε να ασκεί πιέσεις στη ζήτηση αναψυκτικών.

Πτώση 1% εμφάνισαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca-Cola Τρία Έψιλον κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, καθώς η ύφεση συνέχισε να ασκεί πιέσεις στη ζήτηση αναψυκτικών.

Ειδικότερα, ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως εμφιαλωτής των αναψυκτικών της Coca-Cola ανακοίνωσε σήμερα καθαρά κέρδη ύψους 210 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από τα 205,4 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Ο όγκος των πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 584 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Εξαιρουμένης της Socib S.p.A., διαμορφώθηκε σε 566 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας μείωση 7%.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 1.885 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) διαμορφώθηκαν σε 281 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 2%.

Όσον αφορά στο εννεάμηνο, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 3% στα 411 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,13 ευρώ. Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) διαμορφώθηκαν σε 591 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 1% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Ο όγκος των πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 1.617 εκατ. κιβώτια, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ διαμορφώθηκε σε 1.553 εκατ. κιβώτια σε προσαρμοσμένη βάση ημερών πωλήσεων και εξαιρουμένης της απόκτησης της Socib.

«Τα αποτελέσματά μας χαρακτηρίζονται από την περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου οργανικής κερδοφορίας, αντανακλώντας τη συνεχή πρόοδο που κάνουμε στις βραχυπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητές μας όσον αφορά τη δημιουργία υψηλών ταμειακών ροών, την αύξηση του μεριδίου αγοράς και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, κ. Δώρος Κωνσταντίνου.

«Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, παρατηρήσαμε περαιτέρω επιδείνωση των εμπορικών συνθηκών, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες αγορές μας. Αναμένουμε παρόμοιες προκλήσεις στο οικονομικό περιβάλλον των αγορών αυτών τόσο στο υπόλοιπο αυτής της χρονιάς όσο και κατά την επόμενη χρονιά, και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη τους θα καθυστερήσει χρονικά σε σχέση με την ανάκαμψη των αναπτυγμένων αγορών μας», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της επιχείρησης είναι ισχυρά.

Παράλληλα, επανέλαβε το στόχο για ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες συνυπολογιζόμενης της επίδρασης των καθαρών κεφαλαιουχικών δαπανών τουλάχιστον της τάξεως των 1,2 δισ. ευρώ μεταξύ 2009 και 2011.