Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 17:28

Λ. Κατσέλη: Προτεραιότητα το ν/σχ για την ίδρυση επιχειρήσεων

Εθιμοτυπική συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Daniel V. Speckhard είχε σήμερα η κ. Κατσέλη. Μεταξύ άλλων, η υπουργός επεσήμανε πως προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η προώθηση του νομοσχεδίου για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Εθιμοτυπική συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Daniel V. Speckhard είχε σήμερα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη.

Μεταξύ άλλων, η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι για πρώτη φορά όλοι οι αναπτυξιακοί πυλώνες συγκεντρώνονται σε ένα Υπουργείο με στόχο να ξαναμπεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, οικονομικής ανάταξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Συζητήθηκαν ακόμη οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας και στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, με άρση των αντικινήτρων.

Στο πλαίσιο αυτό η υπουργός ανέφερε πως προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αποτελεί η προώθηση του νομοσχεδίου για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, γεγονός που σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση συμβάλλει στην ενίσχυση της διαφάνειας και την προώθηση των επενδύσεων.

Τονίσθηκε, δε, και από τις δύο πλευρές, η σημασία της ελληνικής ναυτιλίας, ως μοχλού ανάπτυξης.

Τόσο η κ. Κατσέλη όσο και ο Αμερικανός Πρέσβης επιβεβαίωσαν, τέλος, την πρόθεσή τους να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία προκειμένου να αποτελέσουν το δίαυλο επικοινωνίας για την ουσιαστική αναβάθμιση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων των δυο χωρών.