Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2000 17:47

ΕΣΧΑ Ελλάς: Απέκτησε το 50% της Esha Holding B.V.

Tην απόκτηση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ολλανδικής εταιρείας ESHA Holding B.V. και την ανάληψη του management από τον όμιλο ALFA ALFA Holdings ανακοίνωσε σήμερα η ΕΣΧΑ Ελλάς.

Μετά την έγκριση της εξαγοράς από το Συμβούλιο Κοινωνικο-οικονομικών Υποθέσεων, η διοίκηση της ΕΣΧΑ Ελλάς παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στοιχεία που αφορούν στα δεδομένα της συμφωνίας αλλά και στην επιχειρηματική δραστηριότητα της ολλανδικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η ESHA Holding B.V., ηγέτιδα δύναμη στη διεθνή αγορά ασφαλτικών προϊόντων, διαθέτει ιδιόκτητο διυλιστήριο στο Αμστερνταμ, δύο εργοστάσια στην Ολλανδία και ένα στη Γερμανία, ισχυρό στόλο δεξαμενοπλοίων, καθώς και έντονη παραγωγική και εμπορική παρουσία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις διοίκησης της εταιρείας, o κύκλος εργασιών της ALFA ALFA Holdings αναμένεται να ξεπεράσει τα 170 δισ. δρχ., ενώ τα κέρδη προβλέπεται να προσεγγίσουν τα 20 δισ. δρχ. Οσον αφορά στην ΕΣΧΑ Ελλάς, το τρέχον έτος, σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υπολογίζεται να φθάσει τα 75 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη τα τρία δισ. δρχ.