Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2000 18:01

Διηνεκής Πληροφορική Α.Ε.: Αίτηση εισαγωγής στο ΧΑΑ

Αίτηση εισαγωγής των μετοχών της στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕΧΑ) του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών κατέθεσε η Διηνεκής Πληροφορική Α.Ε., εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της Επιχειρησιακής Πληροφορικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα εκδοθούν 888.000 νέες μετοχές, οι οποίες θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και στους εργαζόμενους της εταιρείας, ενώ μετά τη δημόσια εγγραφή το σύνολο των μετοχών θα ανέρχεται σε 4.200.000 μετοχές. Κύριος ανάδοχος, σύμβουλος έκδοσης και ειδικός διαπραγματευτής θα είναι η Ωμέγα Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία είναι συνιδρυτικό μέλος, μαζί με την COSMote, της εταιρείας Cosmo-ONE και συνεργάζεται ήδη με μεγάλους ομίλους πληροφορικής, όπως η Compaq και η Sun Microsystems. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Εθνική Τράπεζα, η Εμπορική Τράπεζα, η Eurobank, η Βrclays Bank, o ΔΟΛ, η Τράπεζα Πειραιώς κ.ά.

Ο κύκλος εργασιών της Διηνεκής Πληροφορική Α.Ε. το 1999 ανήλθε σε 1,8 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη της σε 249 εκατ. δρχ., ενώ για τη χρήση 2000 ο κύκλος εργασιών, σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, αναμένεται να ανέλθει σε 2,8 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη σε 397 εκατ. δρχ.