Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 10:37

Συνεχίζεται το ράλι στην Ευρώπη

¶νοδος καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, με τον κλάδο των εμπορευμάτων να έχει τεθεί στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

¶νοδος καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, με τον κλάδο των εμπορευμάτων να έχει τεθεί στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος χάρη στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου και των μετάλλων.

Στις 10:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,7% στις 1.026,33 μονάδες, έχοντας κλείσει την Παρασκευή στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων – για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η αύξηση της τιμής του αργού και η εκτίναξη του χρυσού σε νέα ιστορικά υψηλά προσφέρει στήριγμα στον κλάδο των εμπορευμάτων, με τις μετοχές των BHP Billiton, Rio Tinto, Anglo American, Xstrata και Randgold Resources να ενισχύονται μεταξύ 2,4% και 4,4%.

¶νοδο 0,1-0,4% καταγράφουν και οι τίτλοι των BP, Total και Royal Dutch Shell.

Στον αντίποδα, πτώση 3,4% σημειώνουν οι μετοχές της σουηδικής αλυσίδας ειδών ένδυσης Hennes & Mauritz, η οποία ανακοίνωσε απρόσμενη πτώση των πωλήσεών της κατά 3% τον Οκτώβριο.