Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 11:31

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Κάτω από τα 79 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου εν αναμονή μιας σειράς μακροοικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων είναι και αυτά για τα αποθέματα αργού.

Κάτω από τα 79 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί σήμερα η τιμή του πετρελαίου εν αναμονή μιας σειράς μακροοικονομικών στοιχείων, μεταξύ των οποίων είναι και αυτά για τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι traders διατηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων από τις ΗΠΑ και θα διστάσουν να επενδύσουν στο δολάριο. Εντός της ημέρας ανακοινώνονται και τα στοιχεία του American Petroleum Institute για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας να ακολουθεί την Τετάρτη.

Στις 11:15 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 42 σεντς στα 78,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 78,38 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 38 σεντς.

Οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία, η τιμή του χρυσού και η τιμή του πετρελαίου καταγράφουν απώλειες, με τους επενδυτές να αποκομίζουν κέρδη και να επικεντρώνονται στην πορεία του αδύναμου δολαρίου, το οποίο διατηρείται σε χαμηλό 15μήνου.