Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2000 15:18

ΧΑΑ: Αποφάσεις

Το ΔΣ του ΧΑΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε τα ενημερωτικά δελτία των κάτωθι εισηγμένων εταιρειών:

Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ Α.Β.Ν.Ε για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν:

Η Εταιρεία Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ Α.Β.Ν.Ε. προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 10.352.560 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων με τιμή διάθεσης 870 δρχ. / μετοχή και με αναλογία 2 νέες για κάθε 1 παλαιά μετοχή.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

- Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 7.688.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρείας ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε.’’

- Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 6.700.000 νέων δωρεάν μετοχών της εταιρίας ‘‘ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ A.B.E.E.’’ που προέκυψαν από την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής ( split.)

- Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 12.764.000 νέων δωρεάν μετοχών της εταιρίας ‘’‘ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε.’’ που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

Επίσης, το ΔΣ του ΧΑΑ αποφάσισε την επανέγκριση των στοιχείων του Ενημερωτικού Δελτίου της εταιρίας ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε.Α – ΔΡΟΜΕΑΣ λόγω της παρέλευσης τριμήνου από την απόφαση έγκρισης δημόσιας εγγραφής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και τη σύσταση επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων για την ΝΕΧΑ.

Επιπλέον, το Δ.Σ. του Χ.Α.Α λαμβάνοντας υπόψη ότι η εισηγμένη εταιρία ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (πρώην ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.) βρίσκεται σε στάδιο αλλαγής της κύριας δραστηριότητας της, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζει ουσιαστική παραγωγική δραστηριότητα, αποφάσισε την τοποθέτηση των μετοχών της στην ειδική κατηγορία ‘’Υπό Επιτήρηση’’ μέχρι την πλήρη έναρξη των νέων δραστηριοτήτων της.

Τέλος, το ΔΣ του Χ.Α.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την συμπλήρωση της μεθοδολογίας κατάταξης των προς εισαγωγή εταιριών και ενέκρινε εισήγηση τεκμηρίωσης μεταφοράς εταιριών από μία κατηγορία σε άλλη κατόπιν αιτήσεως των αναδόχων. Σχετικός πίνακας θα δημοσιοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας (Web Site) του Χ.Α.Α.