Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 11:17

Μεγάλη πτώση στο Χ.Α.

Μεγάλες απώλειες καταγράφει και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. με τον κλάδο των τραπεζών να δέχεται «σφυροκόπημα».

Μεγάλες απώλειες καταγράφει και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. με τον κλάδο των τραπεζών να δέχεται «σφυροκόπημα».

«Η αρνητική ψυχολογία στην αγορά, η αδυναμία στην Ευρώπη και οι φόβοι ότι η συνεχής άνοδος του spread των ελληνικών ομολόγων θα οδηγήσει σε μείωση της κερδοφορίας των τραπεζών δημιουργεί ένα αρνητικό μίγμα που πιέζει τις μετοχές των τραπεζών», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής της Πήγασος Χρηματιστηριακή.

Οι μετοχές των τραπεζών βρέθηκαν και χθες σε ελεύθερη πτώση, καθώς ο συνδυασμός της ανησυχίας για τη ρευστότητα των τραπεζών με τον προβληματισμό για τις μακροοικονομικές εξελίξεις δημιούργησαν δυσμενές περιβάλλον για τους ελληνικούς τίτλους, το οποίο κλιμακώθηκε το τελευταίο δεκαήμερο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1746534 .

Αυτή την ώρα (11:14) ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 3,51%, στις 2.289,32 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 60,13 εκατομμύρια ευρώ.

Mόνο 14 μετοχές σημειώνουν άνοδο, 100 καταγράφουν απώλειες και 19 παραμένουν σταθερές.

Οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν πτώση από 4% - 6%.