Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 12:23

Νέοι «κεραυνοί» Βγενόπουλου

Μύδρους κατά της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Olympic Air, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ξανανοίγει τον ασκό του Αιόλου ο πρόεδρος της Olympic Air. O Ανδρέας Βγενόπουλος, μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της υπόθεσης των άγονων γραμμών, εξαπέλυσε μύδρους κατά της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών, με αφορμή την δριμύτατη επίθεση που δέχθηκε την Τρίτη από τους κ.κ. Ρέππα και Σηφουνάκη.

«Οι κ. κ. Ρέππας και Σηφουνάκης παρουσίασαν μια επιστολή του κ. Ρακιτζή, που την βάφτισαν πόρισμα-καταπέλτη, σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας άρχισε σήμερα να διερευνάται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βγενόπουλος.

Κάνοντας νύξη και στην αναφορά του κ. Σηφουνάκη σε παλιά αντιπαράθεσή του με το μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο πρόεδρος της MIG σημείωσε ότι «ο γνωστός ξύλινος πολιτικός λόγος πήρε παραληρηματικές διαστάσεις, χωρίς να διστάσουν να υβρίσουν ακόμη και το νεκρό Αρχιεπίσκοπο».

«Προφανώς, σε αυτό το χαμηλό επίπεδο δεν μπορώ να κατέβω. Αισθάνομαι δε, ότι οι ποταπές εκφράσεις τους λόγω της προέλευσής τους αποτελούν τίτλο τιμής σε όποιον απευθύνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βγενόπουλος επανέλαβε ότι επί της ουσίας ισχύουν τα σχόλιά του «περί σκανδαλώδους ανεπάρκειας των δυο υπουργών στον τομέα των μεταφορών» και πρόσθεσε ότι επί του θέματος θα επανέλθει σύντομα με επιπρόσθετη τεκμηρίωση.

«Δυστυχώς, στη σκανδαλώδη ανεπάρκειά τους μετά τους τελευταίους επικοινωνιακούς τους χειρισμούς, προστίθενται η αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική έλλειψη διάθεσης για διερεύνηση σοβαρών καταγγελιών και η έλλειψη παντελούς σοβαρότητας», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η προσπάθεια των δύο πολιτικών να τον εμφανίσουν «αντίθετο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, είναι κατανοητή αλλά ατυχής».

«Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν ήδη στη σημερινή κυβέρνηση υπουργοί που έχουν πολιτική, γνωρίζουν το αντικείμενό τους και δουλεύουν σκληρά και με αρχές», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο επιχειρηματίας κλήθηκε από τον εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή τις καταγγελίες του σχετικά με το διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές.

Ο κ. Αδάμης, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σακελάκου, διενεργεί έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων από τον κ. Βγενόπουλο και να εξακριβώσει, αν στην υπόθεση των άγονων γραμμών προκύπτει η διάπραξη των αδικημάτων, από μη πολιτικά πρόσωπα, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

H απάντηση Ρέππα

Απαντώντας, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππας, παρατήρησε ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και δεν μπορεί πια η πολιτική και οι πολιτικοί να είναι υπηρέτες στα μέτρα κάποιων.

«Είναι προφανές ότι αν θα υπέβαλα ποτέ σχετικό αίτημα, ο κ. Βγενόπουλος δεν θα με προσλάμβανε στις επιχειρήσεις του σαν ανεπαρκή. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μου. Έχω επιλέξει χρόνια τώρα ν’ απευθύνομαι στον ελληνικό λαό που με "προσλαμβάνει" να τον εκπροσωπώ υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε:

«Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα σκανδαλωδώς ανεπαρκής σε θέματα διαφάνειας, διαγωνισμών και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Παραλάβαμε μια χώρα σε κρίση, ένα κράτος σε διάλυση».

«Δεν πάει άλλο. Και ας ξεβολευτούν όσοι διατυμπανίζουν ότι μετά από έντονες πιέσεις τους κατάφερναν να αναβάλλουν διαγωνισμούς. Ασφαλώς, όπου πρέπει το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Ας καταλάβουν όμως όλοι ότι δεν μπορεί η πολιτική και οι πολιτικοί να είναι υπηρέτες στα μέτρα κάποιων. Έχουν αλλάξει οι καιροί, καιρός ν’ αλλάξουν και τα πράγματα», κατέληξε ο υπουργός.

«Την αξιοπιστία των πολιτικών προσώπων της συγκεκριμένης κυβέρνησης την έχει αξιολογήσει ο ελληνικός λαός πριν 50 ημέρες και μας έχει δώσει μια πρωτοφανή διαφορά για τα ελληνικά δεδομένα», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Με διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία,ξεκινάμε όλες τις διαδικασίες και αυτές ακολουθούμε», κατέληξε.