Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 12:46

Ανακάμπτει το γιεν

¶νοδο σημειώνει σήμερα το γιεν, ανακτώντας τις απώλειες που κατέγραψε στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η BoJ δεν έλαβε τα επιθετικά μέτρα νομισματικής πολιτικής που αναμένονταν για τη στήριξη της οικονομίας.

¶νοδο σημειώνει σήμερα το γιεν, ανακτώντας τις απώλειες που κατέγραψε στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) δεν έλαβε τα επιθετικά μέτρα νομισματικής πολιτικής που αναμένονταν για τη στήριξη της οικονομίας, προτρέποντας τους επενδυτές να επαναγοράσουν το γιεν.

Η BoJ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εισάγει ένα νέο εργαλείο για την παροχή κεφαλαίων τρίμηνης διάρκειας, με σταθερό επιτόκιο 1%, προκειμένου να ενισχύσει την νομισματική χαλάρωση, μειώνοντας τα μακροπρόθεσμα επιτόκια.

Η κίνησή της αυτή ήταν λιγότερο επιθετική από όσο ανέμενε η αγορά. «Νομίζω ότι είναι λίγο απογοητευτικό για την αγορά ειδικά όταν θα μπορούσαν να κάνουν πολλά περισσότερα...», σχολίασε αναλυτής της Calyon στο Χονγκ Κόνγκ.

Στις 12:39 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,5074 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου/γιεν διαμορφωνόταν στα 86,79 γιεν.