Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 17:57

ΓΣΕΕ: Διαφωνεί ριζικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την «πλήρη υποστήριξη της στις θέσεις της Ο.Ι.Υ.Ε. και την ριζική διαφωνία της στην πρόταση του Σ.Ε.Λ.Π.Ε.» για την λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την «πλήρη υποστήριξη της στις θέσεις της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και την ριζική διαφωνία της στην πρόταση του Σ.Ε.Λ.Π.Ε.» για την λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές.

«Τα προβλήματα της διεθνούς κρίσης και της Ελληνικής Οικονομίας, που πλήττουν βαρύτατα τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις, επιχειρείται να αξιοποιηθούν για να επιβληθούν, τα μακροχρόνια σχέδια των πολυεθνικών και των μεγαλο-καταστηματαρχών για ανοιχτά καταστήματα όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

«Συνεχίζουν να υποκρίνονται ότι τα προβλήματα της αγοράς, είναι δήθεν θέμα λειτουργίας των καταστημάτων και όχι χρημάτων και εισοδημάτων. Όσο δεν προωθείται η αναδιανομή του πλούτου, η ενίσχυση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, τόσο δεν θα λύνονται τα προβλήματα του Εμπορίου ακόμα και εάν τα καταστήματα λειτουργούν 365 ημέρες και όλο το 24ωρο», προσθέτει η ΓΣΕΕ

«Καλούμε την Κυβέρνηση και την αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης να μην υποκύψει στις σειρήνες των μεγαλο-καταστηματαρχών και να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.