Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 09:50

Peugeot: Σε συζητήσεις με τη Mitsubishi για «στρατηγική συμμαχία»

Συνομιλίες με τη Mitsubishi Motors για το ενδεχόμενο σύστασης «στρατηγικής συμμαχίας» ξεκίνησε η PSA Peugeot Citroen. Στον απόηχο της ανακοίνωσης οι μετοχές της ιαπωνικής εταιρείας εκτινάχθηκαν σε υψηλά 14 μηνών.

Συνομιλίες με τη Mitsubishi Motors για το ενδεχόμενο σύστασης «στρατηγικής συμμαχίας» ξεκίνησε η PSA Peugeot Citroen.

Σύμφωνα με τη Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, οι διαπραγματεύσεις έχουν ως στόχο να διευρύνουν την υπάρχουσα συμμαχία των δύο εταιρειών, η οποία αφορά μεταξύ άλλων στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης οι μετοχές της ιαπωνικής εταιρείας εκτινάχθηκαν σε υψηλά 14 μηνών.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Nikkei, η Peugeot πιθανόν να αποκτήσει ποσοστό έως 50% στη Mitsubishi, η κεφαλαιοποίηση της οποίας αγγίζει τα 8,45 δισ. δολάρια. Η έγκριση των μετόχων της ιαπωνικής εταιρείας για τη σχετική συναλλαγή ενδεχομένως να δοθεί στη γενική συνέλευση του Ιουνίου.

Εκπρόσωπος της Mitsubishi επιβεβαίωσε ότι η μετοχική συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία είναι μία από τις επιλογές που εξετάζει η διοίκηση.

Μια πιθανή συνεργασία των δύο εταιρειών θα ενίσχυε τα κεφάλαια της Mitsubishi, ενώ θα επέτρεπε στην Peugeot να αποκτήσει πρόσβαση στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της ιαπωνικής εταιρείας στις αναδυόμενες αγορές.