Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 11:48

Χ.Α.: Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες

Απώλειες άνω του 2% καταγράφει σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α., με τους τραπεζικούς τίτλους να δέχονται ισχυρές πιέσεις μετά τις εκθέσεις των Goldman Sachs και UBS.

Απώλειες άνω του 2% καταγράφει σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α., με τους τραπεζικούς τίτλους να δέχονται ισχυρές πιέσεις μετά τις εκθέσεις των Goldman Sachs και UBS για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs διατηρώντας σταθερές τις συστάσεις της για τις ελληνικές τράπεζες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται ούτε μία σύσταση «αγορά», προχώρησε σε προς τα κάτω αναθεωρήσεις των τιμών - στόχων.

Επίσης, η UBS μείωσε τις τιμές – στόχους για έξι εγχώρια ιδρύματα, επικαλούμενη τις μειωμένες αποδόσεις τους σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο τον προηγούμενο μήνα.

Αυτή την ώρα (11:46), ο γ.δ. υποχωρεί κατά 2,59% στις 2.305,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 68,18 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες σχεδόν 3%. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται όλοι οι τραπεζικοί τίτλοι με εξαίρεση αυτόν της Proton Bank, ο οποίος σημειώνει άνοδο 0,53%.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 85 υποχωρούν, οι 13 ενισχύονται και οι 15 παραμένουν αμετάβλητες.