Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 17:20

Την Τρίτη συνεχίζεται ο διάλογος για το ασφαλιστικό

Την ερχόμενη Τρίτη στις 9.30 το πρωί συνεχίζεται ο διάλογος για το ασφαλιστικό, με κοινή συνεδρίαση του υπουργού Εργασίας, των κοινωνικών εταίρων και της Επιτροπής των Ειδικών επί του Ασφαλιστικού.

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου συνεχίζεται ο διάλογος για το ασφαλιστικό με κοινή συνεδρίαση του υπουργού Εργασίας, των κοινωνικών εταίρων και της Επιτροπής των Ειδικών επί του Ασφαλιστικού.

Με επιστολές του προς τους προέδρους της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ, του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, τους καλεί σε συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης (Πειραιώς 40) την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 9.30 το πρωί.

Αντικείμενο της κοινής συνεδρίασης θα είναι «η συμφωνία ως προς τις επιμέρους πτυχές που συνθέτουν το συνολικό ζήτημα του Ασφαλιστικού, καθώς και η συζήτηση επί των προτάσεων της κυβέρνησης και των φορέων για τις κατευθυντήριες γραμμές επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας».

Στην επιστολή του προς τους κοινωνικούς φορείς, ο κ. Λοβέρδος γνωστοποιεί και τα ονόματα των μελών της Επιτροπής Ειδικών που όρισαν η κυβέρνηση και οι κοινωνικοί φορείς.

Η Επιτροπή των Ειδικών έχει ως εξής: Γιώργος Ρωμανιάς (οικονομολόγος), Σάββας Ρομπόλης (καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου) (πρόταση ΓΣΕΕ), Δημήτρης Μπούρλος (νομικός, ειδικός στα ασφαλιστικά, πρόταση Ε.Σ.Ε.Ε.), Χαρίτων Κυριαζής (Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Β., πρόταση Σ.Ε.Β.), Βασίλης Μαριός-Ξανθέλης (αναλογιστής, πρόταση ΓΣΕΒΕΕ), Πατρίνα Παπαρηγοπούλου (επίκουρη καθηγήτρια Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), Παναγιώτης Τσαγλόγλου (καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Θανάσης Λωταπατζίδης (ειδικός στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας), Δημήτρης Κυριάκης (αναλογιστής, Γενικός Διευθυντής ΟΑΕΕ), Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος (καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου), (πρόταση πολιτείας). Πρόεδρος της Επιτροπής των Ειδικών θα είναι ο καθηγητής Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. ¶γγελος Στεργίου, μετά από σχετική συμφωνία των εταίρων και της πολιτείας.