Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 09:53

Τα δημοσιονομικά της Ελλάδας στην ατζέντα της ΕΚΤ

Το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο κατά την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Der Spiegel.

Το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα και το αυξανόμενο δημόσιο χρέος της Ελλάδας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο κατά την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις 17 Δεκεμβρίου.

«Το θέμα θα είναι στην ατζέντα», φέρεται να δήλωσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Τι θα μπορούσε να συμβεί, εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει πλέον τα χρέη της; Το ευρώ είναι αρκετά ισχυρό για να το αντιμετωπίσει αυτό», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα τους Ευρωπαίους εταίρους του ότι η ελληνική οικονομία επιστρέψει σε διατηρήσιμη πορεία.

Η διαφορά απόδοσης των ελληνικών ομολόγων (spread) αυξήθηκε αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες έναντι των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης εν μέσω ανησυχιών για την δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα. Το έλλειμμα αναμένεται να εκτοξευθεί φέτος στο 12,7% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα, πάντως, με το Der Spiegel, ότι η ΕΚΤ δεν είναι πιθανόν να παρέμβει.

Πηγή: Reuters