Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 05:15

Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών μετά την ανάπτυξη της οικονομίας της Ιαπωνίας με ακόμα χαμηλότερο ρυθμό από τις εκτιμήσεις και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. περιορίζοντας την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών μετά την ανάπτυξη της οικονομίας της Ιαπωνίας με ακόμα χαμηλότερο ρυθμό από τις εκτιμήσεις και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, περιορίζοντας την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,8% φθάνοντας στις 119,93 μονάδες στις 10:33 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει κάνει ράλι 70% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 9 Μαρτίου εν μέσω ενδείξεων ότι τα μέτρα στήριξης αναζωογονούσαν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1,1% καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με χαμηλότερο ρυθμό από την αρχική εκτίμηση το τρίτο τρίμηνο.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 1,2% καθώς έκθεση έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών μειώθηκε τον Δεκέμβριο.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index υποχώρησε 0,5% στο Ουέλινγκτον παρά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Μπιλ Ινγκλις, ότι η οικονομική προοπτική της χώρας βελτιώνετια.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 1% μετά την υποχώρηση των μετοχών εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Η Fitch υποβάθμισε το ελληνικό χρέος σε ΒΒΒ+, το τρίτο χαμηλότερο στην κλίμακα της πιστοληπτικής ικανότητας, λέγοντας ότι η προοπτική είναι αρνητική. Χθες η Standard & Poor’s έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας υπό έλεγχο για υποβάθμιση.

Το γιέν ανατιμήθηκε στα 88,31 ανά δολάριο ΗΠΑ κατά τις αρχικές συναλλαγές σήμερα στο Χρηματιστήριο του Τόκιο από 88,90 που ήταν χθες στις 3 μ.μ. στο τέλος της συνεδρίασης. Εναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε στα 129,66 από 131,96.

Τα συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν 1% στη Νέα Υόρκη φθάνοντας στα 1.132,20 δολ. η ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες για τέταρτη ημέρα. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,8% φθάνοντας στα 72,62 δολ. χθες το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 9 Οκτωβρίου. Σήμερα το αργό σημείωσε άνοδο 0,5%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg