Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 13:49

Συρρικνώνεται το spread του ελληνικού ομολόγου

Μείωση παρουσιάζει το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για τη διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, μετά τα θετικά σχόλια για την ελληνική οικονομία.

Μείωση παρουσιάζει το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για τη διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, μετά τα θετικά σχόλια αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του δισεκατομμυριούχου επενδυτή George Soros για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το spread του 10ετούς ομολόγου έναντι του bund μειώθηκε νωρίτερα στις 239 μονάδες βάσης, έχοντας ανέλθει προηγουμένως στις 267 μονάδες βάσης, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, ο Σόρος δήλωσε βέβαιος πως δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει παρά τις διογκούμενες δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και τις ανησυχίες των αγορών.

Νωρίτερα, ο Έντβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, είχε εκτιμήσει ότι οι ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν θα προκαλέσουν διάσπαση της Ευρωζώνης, ενώ ένα ακόμη μέλος της ΕΚΤ, ο Ιβ Μερς εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και ότι θα εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα.