Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 11:07

Αμετάβλητος ο Nikkei

Αμετάβλητος παρέμεινε ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος αντιστάθμισε τις απώλειες που σημειώθηκαν τη διάρκεια της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση του Ντουμπάι ότι έλαβε 10 δισ. δολάρια από το Αμπού Ντάμπι.

Αμετάβλητος παρέμεινε ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος αντιστάθμισε τις απώλειες που σημειώθηκαν τη διάρκεια της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση του Ντουμπάι ότι έλαβε 10 δισ. δολάρια από το Αμπού Ντάμπι, διαλύοντας έτσι τους φόβους για ενδεχόμενη αθέτηση των υποχρεώσεών του.

Η Kajima Corp και οι υπόλοιπες κατασκευαστικές εταιρείες πέρασαν σε θετικό έδαφος μετά την ευχάριστη αυτή εξέλιξη, αρνητικό πρόσημο επικράτησε ωστόσο στις μετοχές που είχαν καταγράψει κέρδη τελευταία, όπως η Toyota Motor Corp.

«Η αγορά υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την είδηση της διάσωσης του Ντουμπάι, η οποία βοήθησε τον Nikkei να διατηρηθεί πάνω από τις 10.000 μονάδες», σχολίασε ο Χιροάκι Κουραμότσι, κορυφαίος στέλεχος της Tokai Tokyo Securities.

«Αυτό που είναι πιο σημαντικό για την άνοδο της αγοράς εξακολουθούν να είναι η μεταβολές των ισοτιμιών και τα μέτρα της κυβέρνησης», συμπληρώνει.

Ο Nikkei έκλεισε στις 10.105,68 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,4% στις 885,08 μονάδες.