«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια μακράς διάρκειας για τη μείωση του ελλείμματος κυρίως μέσα από τη μείωση των δαπανών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κατά την προσέλευσή του στο υπουργείο Οικονομίας της Γαλλίας.
«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια μακράς διάρκειας για τη μείωση του ελλείμματος κυρίως μέσα από τη μείωση των δαπανών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την προσέλευσή του στο υπουργείο Οικονομίας της Γαλλίας όπου θα συναντηθεί με τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε επίσης ότι «πάρθηκαν δύσκολες αποφάσεις που θα εφαρμοστούν με μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και στη φορολογία για την οποία θα προτείνουμε καινούργια νομοθεσία το Φεβρουάριο».
Επισήμανε ακόμη πως η Ελλάδα δεν συζητάει σχέδιο διάσωσης με τους Ευρωπαίους εταίρους της: «Δεν υπάρχει θέμα διάσωσης. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα διάσωσης και δεν συζητάμε κάτι τέτοιο με τους (Ευρωπαίους) εταίρους μας».
Όπως εξήγησε ο υπουργός, στόχος της συνάντησής του με την κ. Λαγκάρντ είναι να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που πήρε ο πρωθυπουργός χθες, «πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέρχονται από το δημόσιος χρέος, πρωτοβουλίες που εντάσσονται και στην προετοιμασία του προϋπολογισμού, καθώς και στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης».
«Ηρθα για να έχουμε μια ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουμε με τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομίας, πρόσθεσε.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Reuters για το πώς σχολιάζει τη σημερινή αντίδραση των αγορών o κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι «στις αγορές μπορεί να υπάρχουν διακυμάνσεις. Εκείνο που είναι σαφές είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια μακράς διάρκειας για τη μείωση του ελλείμματος κυρίως μέσα από τη μείωση των δαπανών».
Κατά την προσέλευσή της στο υπουργείο λίγο πριν από τον κ. παπακωνσταντίνου η κ. Λαγκράντ σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τα μέτρα που πήρε ο Ελληνας πρωθυπουργός απάντησε μονολεκτικά στα αγγλικά (execute) «άμεση εφαρμογή».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ