Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 16:06

«Μικροτροποποιήσεις» στα ν/σ για ρευστότητα - υπερχρεωμένους

«Μικροτροποποιήσεις» στις ρυθμίσεις των νομοσχεδίων για τη ρευστότητα της αγοράς και την υπερχρέωση των νοικοκυριών, «χωρίς όμως να αλλάξει η βασική τους φιλοσοφία» προανήγγειλε η Λ. Κατσέλη.

«Μικροτροποποιήσεις» στις ρυθμίσεις των νομοσχεδίων για τη ρευστότητα της αγοράς και την υπερχρέωση των νοικοκυριών, «χωρίς όμως να αλλάξει η βασική τους φιλοσοφία» προανήγγειλε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μετά από συνάντησή της με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κ. Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι η συζήτηση δεν αφορούσε το τρίτο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο για τη διαφάνεια των τραπεζικών συναλλαγών.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Ι. Νανόπουλος δήλωσε ότι το ζητούμενο για όλους είναι το ίδιο, η αναθέρμανση της οικονομίας και η τόνωση της αγοράς. Σημείωσε ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε με αμοιβαία συμφωνία σε πολλά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ικανοποίηση της τραπεζικής αγοράς σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για τον Τειρεσία, ο κ. Νανόπουλος είπε ότι δεν σχολιάζει συγκεκριμένες ρυθμίσεις.