Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 11:09

Μικρή πτώση στο Χ.Α.

Πτωτικά κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α., διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Υπό πίεση βρίσκεται ο χρηματοοικονομικός κλάδος.

Πτωτικά κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α., διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Υπό πίεση βρίσκεται ο χρηματοοικονομικός κλάδος μετά την υποβάθμιση μιας σειράς ελληνικών τραπεζών από τη Standard & Poor's.

Ο ξένος οίκος έθεσε τις ελληνικές τράπεζες καθώς και τη μετοχή της ΔΕΗ υπό παρακολούθηση με αρνητικές προοπτικές, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη Eurobank και την Alpha Bank http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1756476 .

«O ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να κινηθούν σταθεροποιητικά, Αναμένουμε σταθεροποιητικό ή και χαμηλότερο ξεκίνημα στην εγχώρια αγορά με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο», αναφέρει η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (11:05), ο γ.δ. υποχωρεί κατά 0,26% στις 2.189,61 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 19,32 εκατ. ευρώ. Μικτές τάσεις καταγράφονται στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 38 σημειώνουν άνοδο, οι 33 υποχωρούν και οι 21 παραμένουν αμετάβλητες.