Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 13:01

Ryanair: Διακοπή των συζητήσεων με Boeing για 200 αεροσκάφη

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν οι συζητήσεις της Ryanair με τη Boeing αναφορικά με την παραγγελία 200 αεροσκαφών εξαιτίας διαφωνίας στους όρους της σύμβασης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ιρλανδικός αερομεταφορέας.

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν οι συζητήσεις της Ryanair με τη Boeing αναφορικά με την παραγγελία 200 αεροσκαφών εξαιτίας διαφωνίας στους όρους της σύμβασης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους.

Πρόκειται για αεροσκάφη τύπου B737-800 παράδοσης την περίοδο 2013-16.

«Η Ryanair είχε καταστήσει σαφές στη Boeing ότι δεν θα παραγγείλουμε αεροσκάφη αν θεωρήσουμε ότι είτε η τιμολόγηση είτε οι υπόλοιποι όροι της σύμβασης είναι κατώτεροι αυτών που απολαμβάνουμε σήμερα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάικλ Ο’Λίρι.

Η διοίκηση εκτιμά πως η διακοπή των διαπραγματεύσεων για την ανωτέρω παραγγελία δεν θα επηρεάσει τα σχέδιά της για αγορά 112 αεροσκαφών της Boeing παράδοσης το 2010-12, ούτε την παράδοση 48 αεροσκαφών το 2010.

«Δεν σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε εκ νέου τις συζητήσεις με τη Boeing ή με κάποια άλλη κατασκευάστρια αεροσκαφών», ανέφερε ο Ο’Λίρι. «Αντιθέτως, θα επικεντρωθούμε στη διατήρηση της ισχυρής κίνησης της Ryanair και την ανάπτυξη νέων διαδρομών το 2010.»