Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 09:55

Macarthur Coal: Προσφορά 577 εκατ. δολ. για την Gloucester Coal

Προσφορά ύψους 656 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας κατέθεσε η Macarthur Coal, η μεγαλύτερη εξαγωγός κονιορτοποιημένου άνθρακα, για την απόκτηση της Gloucester Coal, προσθέτοντας στο ενεργητικό της άλλα δύο ορυχεία στην Αυστραλία.

Προσφορά ύψους 656 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (577 εκατ. δολ.) σε μετρητά κατέθεσε η Macarthur Coal, η μεγαλύτερη εξαγωγός κονιορτοποιημένου άνθρακα, για την απόκτηση της Gloucester Coal, προσθέτοντας στο ενεργητικό της άλλα δύο ορυχεία στην Αυστραλία.

Ειδικότερα, η Macarthur προσφέρει 8 δολάρια Αυστραλίας για κάθε μετοχή της Gloucester – ποσό 22% υψηλότερο σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματος της εταιρείας – όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Noble Group, κάτοχο του 88% της Gloucester.

Οι μετοχές της Macarthur, η αξία των οποίων έχει υπερτριπλασιαστεί φέτος στο Σύδνεϋ, ενισχύθηκαν χθες κατά 3,3% στα 9,71 δολάρια Αυστραλίας. Ο τίτλος της Gloucester αυξήθηκε κατά 0,8% στα 6,55 δολάρια Αυστραλίας, διαμορφώνοντας την αξία της εταιρείας στα 537 εκατ. δολάρια Αυστραλίας.