Στα εθνικά και τοπικά μέτρα εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι εταιρείες «καθαρής» ενέργειας μετά την αποτυχία της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης να καταλήξει σε δεσμευτική συνθήκη για το κλίμα.
Στα εθνικά και τοπικά μέτρα εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι εταιρείες «καθαρής» ενέργειας μετά την αποτυχία της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης να καταλήξει σε δεσμευτική συνθήκη για το κλίμα, η οποία αναμενόταν να δώσει ώθηση στις πωλήσεις ανεμογεννητριών και εξοπλισμού πυρηνικών εργοστασίων.
Οι περισσότερες χώρες θα επιστρέψουν στις πολιτικές που ήδη εφαρμόζουν, οι οποίες όμως θέτουν κυρίως στρατηγικούς στόχους –όπως οικονομική ανάπτυξη ή μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο της Μ. Ανατολής– παρά προνοούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
ΠαρΆ όλα αυτά, αρκετές επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι οι υφιστάμενες πολιτικές μπορούν να διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο στην προώθηση των «καθαρών» τεχνολογιών και της σχετικής τεχνογνωσίας.
Ο Γκάρι Σέφερ, εκπρόσωπος τύπου της General Electric Co, δηλώνει ότι η εταιρεία του είναι «αισιόδοξη» και «παίρνει κουράγιο» από την αύξηση των πωλήσεων σε κράτη όπως η Κίνα, όπου τα κέρδη από τις καθαρές ενέργειες το πρώτο εννεάμηνο του 2009 ανήλθαν στα 660 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 50% σε ετήσιο επίπεδο.
Σε σύγκριση με το 2002, τα επενδυτικά εγχειρήματα σε καθαρές ενέργειες σε παγκόσμια εμβέλεια έχουν αυξηθεί από 1 δισ. δολάρια σε 5-6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Cleantech Group για τη φετινή χρονιά.