Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 11:24

Ρουμανία: +25% η αγορά πληροφορικής

Η αγορά τεχνολογιών πληροφορικής της Ρουμανίας το 2007 προβλέπεται να ενισχυθεί κατά 25% σε σχέση με το 2006, ενώ ο μέσος ρυθμός αύξησής της στα αμέσως επόμενα χρόνια αναμένεται να προσεγγίσει το 18% σε ετήσια βάση, υποστηρίζουν οι προβλέψεις της εταιρείας International Data Corporation (IDC).

«Η μελλοντική εξέλιξη της αγοράς θα υποστηριχθεί κυρίως από τις εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων, τους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οικονομική ανάπτυξη και την ωρίμανση της αγοράς», αναφέρει χαρακτηριστικά η IDC.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες του κλάδου θα προέλθει από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών χρηματοοικονομικής διαμεσολάβησης. Οι εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να προβούν στην υλοποίηση σημαντικών επενδυτικών προγραμμάτων προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες σε μία αγορά, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι ήδη κορεσμένη, ενώ ο χρηματοοικονομικός τομέας έχει ανάγκη τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στον εντεινόμενο ανταγωνισμό αλλά και στις νέες ρυθμίσεις του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου περί τραπεζικών και συναφών δραστηριοτήτων που ορίζουν οι διεθνείς κανόνες.

Το τμήμα της αγοράς που αναφέρεται στον εξοπλισμό αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων προβλέπεται να αυξηθεί κατά 15% το 2007 και κατά 36% σε μέση ετήσια βάση στα επόμενα 5 χρόνια.

Βalkan Markets Daily