Την έντονη διαφωνία της στην πολιτική ιδιωτικοποίησης των λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ και τη συμπαράστασή της στην ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας) και στα συνδικάτα των εργαζομένων στα λιμάνια για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης των εμπορευματικών σταθμών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, εκφράζει η ΓΣΕΕ.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η εμμονή της κυβέρνησης να εκποιήσει κερδοφόρες δραστηριότητες εθνικής και στρατηγικής σημασίας όπως είναι τα δυο μεγαλύτερα λιμάνια, ζημιώνει σημαντικά τα συμφέροντα της Εθνικής Οικονομίας, την ασφάλεια της χώρας και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά».
Την ίδια ώρα, αποφασισμένοι να αποτρέψουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης δήλωσαν οι πρόεδροι όλων των σωματείων εργαζομένων στον ΟΛΘ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο πλαίσιο της πρώτης 24ωρης απεργίας τους από το πρωί.
Οι συνολικά 600 εργαζόμενοι του ΟΛΘ (200 διοικητικό προσωπικό και 400 λιμενεργάτες, μηχανικοί και σημειωτές) απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση και την εργασία του Σαββατοκύριακου, ενώ στις 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία.
Τη στήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης μετέφερε στους απεργούς ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Νίκος Γιαννόπουλος και κάλεσε σε συσπείρωση όλους τους φορείς της πόλης, προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ, κάτι που, όπως τόνισε, θα πλήξει την οικονομία του λιμανιού, της πόλης και της χώρας.
Οπως εξάλλου έκανε γνωστό ο πρόεδρος των λιμενεργατών του ΟΛΘ, Μενέλαος Τσιρούλης, εντός της εβδομάδας και μετά από νέα επαφή με τη διοίκηση του ΟΛΘ, θα ληφθούν αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.