Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 09:34

«Βουτιά» για τη μετοχή της China Eastern

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ απώλειες κατέγραφε την Τετάρτη η μετοχή της China Eastern Airlines στο Χρηματιστήριο της Σαγκάη, έπειτα από το χθεσινό «όχι» των μετόχων της στο σχέδιο πώλησης μεριδίου του αερομεταφορέα στην Singapore Airlines αλλά και τη δήλωση του προέδρου της ότι θα ταχθεί ενάντια σε μια πιθανή συγχώνευση με την Air China.

Η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής της Κίνας υποχώρησε στη Σαγκάη ως και 8,9%, στα 19,90 γουάν, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων. Αντιθέτως, στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ενισχυόταν κατά 2% στα 6,78 δολάρια Χ.Κ.

Η ζημιογόνα εταιρεία έχει επιδοθεί στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα τη βοηθήσει να περιορίσει το χρέος της και να ενισχύσει τις ικανότητες της διοίκησής της.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, οι μέτοχοι της China Eastern απέρριψαν προσφορά ύψους 920 εκατ. δολαρίων που είχε καταθέσει η Singapore Airlines για το 24% του αερομεταφορέα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Λι Φενγκούα, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθυστερήσει τα επενδυτικά της σχέδια.