Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 15:36

Στην ArcelorMittal η Unicon της Βενεζουέλας

ΣΤΗΝ εξαγορά της εταιρείας Unicon από τη Βενεζουέλα ανακοίνωσε πως προχωρά η κορυφαία χαλυβουργία ArcelorMittal, χωρίς να δώσει πληροφορίες για την αξία της συναλλαγής

Η Unicon δραστηριοποιείται στην κατασκευή χαλύβδινων σωλήνων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και απασχολεί 2.445 εργαζομένους στα συνολικά έξι εργοστάσια που διαθέτει στη Βενεζουέλα. Οι παραγγελίες της για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2007 έφτασαν τους 552.000 μετρικούς τόνους.

«Η Unicon είναι μια εξαιρετική εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στη Βενεζουέλα», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της ArcelorMittal, Aditya Mittal, υπογραμμίζοντας ότι η εξαγορά αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία του να επεκτείνει την παρουσία της στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Αμερικής.

Στόχος της χαλυβουργίας είναι να αυξήσει τις εξαγωγές της κατά περισσότερο από το ένα πέμπτο μέχρι το 2012, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να επεκταθεί στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, της ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας και της Κεντρικής Ασίας.