Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 13:44

Πληροφορίες για την καταβολή οικογενειακού επιδόματος ναυτικών

Στην αποστολή των εντύπων των αιτήσεων για την καταβολή του νέου οικογενειακού επιδόματος στους δικαιούχους της περιφέρειας και των νησιών προχώρησε ο Ε.Λ.Ο.Ε.Ν (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών).

Στη σχετική ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι οι δικαιούχοι ναυτικοί που κατοικούν στο λεκανοπέδιο Αττικής θα τα λάβουν στο τέλος Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι όσοι λάβουν τα έντυπα των αιτήσεων και είναι έτοιμοι, θα μπορούν να καταθέτουν ή να αποστέλλουν τα δικαιολογητικά τους στον Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. προκειμένου να ελεγχθούν και να λάβουν το επίδομά τους μετά τις 17/3/2008.

Επίσης υπενθυμίζονται τα παρακάτω:

1. Από το 2008 οι πληρωμές θα γίνονται κυρίως με πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων που τηρούνται στη Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες Τράπεζες του εσωτερικού που συμμετέχουν στο διατραπεζικό σύστημα κεφαλαίων Dias transfer (Dias).

2. Για το σκοπό αυτό, κάθε δικαιούχος, θα πρέπει, εκτός από τα δικαιολογητικά που προβλέπονται για κάθε περίπτωση, να υποβάλλει ή να αποστέλλει στον Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου καταθέσεων της Τράπεζάς του και κατά προτίμηση της Εθνικής Τραπέζης που ο Ε.Λ.Ο.ΕΝ. έχει συμβληθεί, και όπου θα αναγράφεται ο αριθμός ΙΒΑΝ.

3. Εάν οι δικαιούχοι Ναυτικοί αποστέλλουν τα δικαιολογητικά τους χωρίς τη φωτοτυπία αυτή, η πληρωμή τους θα γίνεται με ταχυδρομικές επιταγές.

4. Οι φωτοτυπίες της πρώτης σελίδας των βιβλιαρίων ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ με τον αριθμό ΙΒΑΝ, γίνονται δεκτές. Στις περιπτώσεις αυτές όμως οι δικαιούχοι θα επιβαρύνονται με τραπεζική προμήθεια.

5. Προκειμένου να καθιερωθεί η νέα διαδικασία, κατά τη χορήγηση του νέου επιδόματος, θα προηγηθούν οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν να πληρωθούν με τραπεζικούς λογαριασμούς, θα ακολουθήσουν οι δικαιούχοι με ταχυδρομικές επιταγές και τελευταία (μετά το Σεπτέμβριο) η άμεση πληρωμή για περιορισμένο αριθμό δικαιούχων. Ο τρόπος αυτός πληρωμής ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτό, καταθέτοντας ή αποστέλλοντας τα δικαιολογητικά, θα πιστώνεται ο τραπεζικός λογαριασμός μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης των πληρωμών και οι δικαιούχοι θα μπορούν, είτε να εισπράξουν τα χρήματά τους, είτε να τα αφήσουν στο λογαριασμό τους έντοκα.