Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 16:55

Εως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα υποτροφιών της PwC

Τη διεύρυνση του προγράμματος υποτροφιών της για το 2008, σε 16 από έξι που ήταν την προηγούμενη χρονιά, ανακοίνωσε η PricewaterhouseCoopers. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Οι υποτροφίες εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της PwC που εστιάζει στους αριστούχους νέους, παρέχοντάς τους τις ευκαιρίες και την απαραίτητη εκπαιδευτική και επαγγελματική καθοδήγηση.

Τα προγράμματα πλήρους φοίτησης αφορούν κυρίως αποφοίτους AEI (Πολυτεχνείων και Οικονομικών Σχολών) και προσφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Management, Οικονομικά και Τεχνολογία.

Κριτήρια επιλογής είναι η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ με βαθμολογία πάνω από 7 (επτά) ή αντίστοιχη βαθμολογία από αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, η οικονομική αδυναμία των υποψηφίων να αντεπεξέλθουν σε έξοδα μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς και η εγγραφή σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Τα προγράμματα μερικής φοίτησης απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Executive MBA) ή Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Βασικές προϋποθέσεις αποτελούν η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ με βαθμολογία πάνω από 7 (επτά) ή αντίστοιχη βαθμολογία από αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, η διετής –τουλάχιστον- πιστοποιημένη προϋπηρεσία, καθώς και η δυνατότητα παρακολούθησης και αξιοποίησης του προγράμματος που επιθυμούν.

Επιπλέον, στους επιτυχόντες του προγράμματος υποτροφιών θα δοθεί η δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης σεμιναρίων στην PwC Academy.

Ο/Η κάθε υποψήφιος/ια μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μία μόνο κατηγορία υποτροφίας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, όπως προαναφέρθηκε, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2008. Όσες εταιρείες ενδιαφέρονται, μπορούν να προτείνουν στελέχη τους για το πρόγραμμα υποτροφιών. Τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν στο ετήσιο συνέδριο της PwC, στις αρχές Απριλίου 2008.