Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2000 16:15

ΧΑΑ: Γενικές Συνελεύσεις

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε. *

Α’ Επαναληπτική Εκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση των μετόχων των κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών της εταιρίας, στις 16/11/2000, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00, στην έδρα της εταιρίας στην οδό Τσαλαβούτα 9 στο Περιστέρι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Διεύρυνση και Τροποποίηση του σκοπού της εταιρίας καθώς και Τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού της εταιρίας. 2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και με έκδοση νέων μετοχών. 3. Τροποποίηση των άρθρων 5 και 6 του Καταστατικού της εταιρίας περί μετοχικού κεφαλαίου και περί μετοχών αντίστοιχα. 4. Κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των μετόχων της εταιρίας άλλως περιορισμός της ασκήσεως του δικαιώματος προτιμήσεως των μετόχων στην προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. 5. Μεταβολή της ονομαστικής αξίας των κοινών και προνομιούχων μετοχών και Τροποποίηση των άρθρων 5, 5α και 6 του Καταστατικού της εταιρίας. 6. Επικύρωση της εκλογής μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 7. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της εταιρίας για την απορρόφηση της εταιρίας SILK OIL Α.Ε. και την παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων. 8. Τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρίας προκειμένου να εναρμονισθεί με την ένταξη της εταιρίας στο Σ.Α.Τ. της Ανώνυμης Εταιρίας Αποθετηρίων Τίτλων και ειδικότερα των άρθρων 5, 6, 8 και 12.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Λτδ *

Την Τετάρτη 22/11/2000 και ώρα 16:30, θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου, Εκτακτη Γενική Συνέλευση για εξέταση και αν αποφασισθεί έγκριση του ακόλουθου ψηφίσματος ως τακτικού ψηφίσματος: ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Οπως το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας εξουσιοδοτηθεί και δια του παρόντος εξουσιοδοτείται να προβεί στην έκδοση του απαιτούμενου αριθμού νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 50 σεντ εκάστη για να διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους με αναλογία μια νέα μετοχή για κάθε πέντε πλήρως πληρωμένες μετοχές που θα κατέχουν σε ημερομηνία που θα αποφασισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και θα ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό έσω του Τύπου. Κλασματικά δικαιώματα που θα προκύπτουν κατά τη διανομή και θα είναι κάτω από το ½ της μετοχής θα αγνοούνται. Στις περιπτώσεις που αυτά θα αποτελούν το ½ της μετοχής ή θα το υπερβαίνουν, ο μέτοχος θα επωφελείται μιας ακέραιας μετοχής. Για την εξόφληση των δωρεάν μετοχών που θα εκδοθούν θα χρησιμοποιηθεί μέρος του αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον. Οι δωρεάν μετοχές που θα παραχωρηθούν θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις υφιστάμενες μετοχές και θα δικαιούνται συμμετοχή σε οποιοδήποτε μέρισμα καταβληθεί το έτος 2001 και μετά. Ως επακόλουθο της δωρεάν παραχώρησης μετοχών στουςμεόχους θα αναπροσαρμοσθούν ανάλογα τα δικαιώματα των κατόχων μετατρέψιμων χρεογράφων και δικαιωμάτων αγοράς μετοχών (Share Warrants) της Τράπεζας Κύπρου όπως προβλέπεται από τους όρους έκδοσής τους.

ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΧΙΟΥ Α.Ε. *

Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 24/11/2000, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:30, στην αίθουσα Γαλαξίας του Ξενοδοχείου THE ATHENS HILTON, Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα, σύμφωνα με την από 31/10/2000 παρασχεθείσα ειδική άδεια από το Υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ορίζει το άρθρο 25 του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αγορά ιδίων μετοχών για την στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της εταιρίας (άρθρο 16 παρ. 5 και επ. του Κ.Ν. 2190/1920). 2. Συμπλήρωση αριθμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δια εκλογής νέων.