Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 14:09

Υπεγράφη η συμφωνία για τη διεθνή εταιρεία που θα κατασκευάσει τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

ΥΠΕΓΡΑΦΗ σήμερα στη Σόφια η Συμφωνία των Μετόχων για το έργο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, και κορυφαία διοικητικά στελέχη των ελληνικών, βουλγαρικών και ρωσικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην κατασκευάστρια Διεθνή Εταιρεία Έργου.

Η συμφωνία υπεγράφη στο Προεδρικό Μέγαρο της Βουλγαρίας παρουσία του προέδρου της χώρας Γκεόργκι Παρβάνοφ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε μήνυμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, που ανέγνωσε ο κ. Φώλιας, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων πως με τη συμφωνία αυτή «φτάνουμε στο αίσιο τέλος μιας μακράς διαδρομής που σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια νέα εποχή της ενεργειακής συνεργασίας των χωρών μας».

«Επενδύουμε στην κοινή προσπάθεια με όραμα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών. Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, πέρα από την αυτονόητη ενεργειακή σημασία του, αναδεικνύεται και σε αγωγό ανάπτυξης, σύγκλισης συμφερόντων, σταθερότητας και ασφάλειας. Αποτελεί το θετικό παράδειγμα, πάνω στο οποίο μπορούμε να συνεχίσουμε να οικοδομούμε την περαιτέρω ενεργειακή συνεργασία των χωρών μας με αμοιβαία πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις οικονομίες μας και τους λαούς μας», προσθέτει στο μήνυμά του ο κ. Καραμανλής.