Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008 09:54

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Sarros Securities: «Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, με την πλειοψηφία των δεικτών να καταγράφει απώλειες άνω του 10% από την αρχή του έτους. Χρειάζεται υπομονή ώσπου να ξεκαθαρίσει το διεθνές τοπίο και οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας».

Piraeus Securities: «Εκτιμάται ότι θα είναι άλλη μία δύσκολη εβδομάδα με έντονες διακυμάνσεις. Σήμερα, αναμένεται αδυναμία εν μέσω ανησυχιών ότι το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση και οι πιθανές μειώσεις επιτοκίων της Fed δεν θα συμβάλουν ιδιαίτερα στην προστασία της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση».

Fortius Finance: «Η κάθε προσπάθεια εκτίμησης για την ημερήσια τάση παραμένει ιδιαίτερα επισφαλής, καθώς οι αγορές αντιδρούν απότομα και κλιμακούμενα σε κάθε μακροοικονομική ή επιχειρηματική είδηση η οποία ανακοινώνεται. Το σίγουρο παραμένει πως το τελευταίο διάστημα, οι αρνητικές ειδήσεις πλειοψηφούν κατ’ εξακολούθηση, γεγονός που θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά ως προς τη χάραξη της μεσοπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής μας».